Setmanari d'informació local - 138 anys

L'extrema dreta insisteix a suprimir el requisit de català a l'Ajuntament de Palma, també per als treballadors que atenen els ciutadans

La dèria de VOX contra la llengua catalana sembla no tenir límits. Després d'aprovar la modificació del Reglament de Normalització Lingüística de l'Ajutament de Palma -en vigor durant 36 anys- i espanyolitzar el domini de la web institucional, l'extrema dreta exigia l'eliminació del requisit del català a les proves d'accés a la funció pública local, «excepte als llocs d'atenció directa i presencial a la ciutadania».

Ara, VOX ha anunciat que tornarà a presentar, al ple d'aquest mes, una proposta per a suprimir el requisit de català a l'Ajuntament de Palma, però aquest pic «com a norma generalitzada». És a dir, d'aprovar-se amb els vots del PP, ni tan sols els treballadors de Cort hauran de conèixer la llengua pròpia per a atendre els ciutadans.

Així ho ha indicat el grup municipal en un comunicat en què remarca que no renuncia a eliminar el requisit de llengua i assegura que no té «res contra el català» malgrat que totes aquestes propostes retallen directament els drets dels ciutadans catalanoparlants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.