Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB converteix en llibre l'estudi 'Actituds i usos lingüístics dels joves de les Illes Balears'

52567

El dimecres 25 d'octubre es presentarà el llibre 'Actituds i usos lingüístics dels joves de les Illes Balears' a les 19.00 hores a la sala d'actes de l'edifici Sa Riera (C. de Miquel dels Sants Oliver, 2 de Palma).

Amb aquesta publicació es pretén posar a l'abast de les institucions i entitats que fan feina en els àmbits de la promoció de la llengua catalana i de les polítiques de joventut, i de totes les persones interessades, l'estudi que va encarregar el Govern de les Illes Balears al Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB) de la UIB amb els objectius següents, entre altres:

- Comprendre els processos que afavoreixen o dificulten l'ús del català i altres llengües entre els joves.

- Analitzar els discursos sociolingüístics dels joves i estudiar les possibles estratègies i les accions més eficaces per implementar polítiques lingüístiques que afavoreixin l'augment de l'ús social del català entre aquest col·lectiu.

La presentació serà a càrrec de les coordinadores de l'estudi i membres del GRESIB Xisca Castell, Elga Cremades i Maria del Mar Vanrell, i hi intervindran Llorenç Perelló, director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i Víctor Homar, vicerector de Política Científica i Investigació de la Universitat de les Illes Balears.

Aquesta publicació es pot consultar en format digital a les pàgines web de l'Institut d'Estudis Baleàrics, en aquest enllaç, i del Centre de Documentació en Sociolingüística de les Illes Balears (https://cdsib.uib.cat/llibre-actituds-i-usos-linguistics-dels-joves-de-les-illes-balears/).

La presentació es podrà seguir en línia i es podrà recuperar al canal de YouTube IB Llengua Catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.