Setmanari d'informació local - 138 anys

Convocades les proves per a obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports ha publicat les dues convocatòries de proves, la del gener i la del maig, per a obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana previstes per a l’any 2024.

En aquesta ocasió, com a novetat, s’oferiran proves de tots els nivells en les dues convocatòries de l’any, responent a la demanda de diferents grups que reclamaven poder optar a tots els certificats tant al gener com al maig. Anteriorment, en la convocatòria de gener només es feien les proves dels nivells A2, B1, B2 i C1, mentre que en la convocatòria de maig als certificats anteriors s’hi afegien el superior (C2) i el de llenguatge administratiu (LA). D’aquesta manera, els ciutadans interessats a inscriure’s als certificats C2 o LA només podien fer-ho en la segona convocatòria, la de maig.

La primera convocatòria de l’any 2024, com és habitual, serà al mes de gener, i la matrícula es podrà fer del 7 al 20 de novembre. Les proves escrites, que constitueixen la primera part de les proves, començaran el 13 de gener i acabaran el dia 27 del mateix mes. La inscripció de la segona convocatòria serà del 3 al 16 d’abril i les proves escrites es faran entre el 25 de maig i el 8 de juny.

Com en les convocatòries anteriors, s’estableixen alguns casos de bonificació o exempció de la taxa de la prova: entre d’altres, estar en situació de desocupació, percebre una pensió pública o tenir un grau de discapacitat del 33 % o superior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.