Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

ANPE s'afegeix al «front comú» de la comunitat educativa i demana al Govern «consens lingüístic»

El sindicat ANPE ha reclamat aquest dimarts al Govern «un major pressupost» i «consens lingüístic» per a educació en relació amb la implantació de la lliure elecció de llengua a les aules.

En un comunicat aquest dimarts, el sindicat educatiu ha considerat «necessària» una reunió amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, afegint-se així al «front comú» de la comunitat educativa.

Segons han explicat, des de la seva organització ja van transmetre en anteriors reunions al conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, que volien una «legislatura tranquil·la».

Així, ANPE ha recordat que les Balears disposen d'un Estatut d'Autonomia i d'una Llei de normalització lingüística que «suposen les línies a respectar» a les Illes.

En aquesta línia, han advertit que «les escoles són un espai inclusiu» i que des del sindicat que «no són partidaris de fer segregacions lingüístiques». També han subratllat que s'ha de tenir en compte al professorat i que la seva participació és «imprescindible» en qüestions «fonamentals» com aquesta.

D'altra banda, han apel·lat «a la responsabilitat» del Govern per a «aprovar un sostre de despesa adequada a les demandes que requereix el sistema educatiu».

En aquesta línia, han fet referència al fet que qualsevol mesura impulsada per Educació ha de passar pel filtre sindical de la Taula Sectorial, amb la prèvia negociació de totes les parts implicades i amb l'objectiu de millorar les normatives que es puguin arribar a plantejar.

Finalment, des d'ANPE han exigit un major pressupost educatiu per resoldre «els problemes reals» que els professors tenen a les aules, com ara reduir les ràtios actuals i la tasca burocràtica, reconèixer les dificultats que suposa la insularitat i millorar les seves condicions sociolaborals, entre d'altres problemes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.