Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Felanitx concedeix la Medalla de la Ciutat al doctor Josep A. Grimalt Gomila

UIB

El doctor Josep A. Grimalt Gomila, professor jubilat del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, ha estat distingit amb la Medalla de la Ciutat de Felanitx, distinció honorífica que concedeix el consistori felanitxer. El ple municipal ha aprovat de concedir la distinció al doctor Grimalt en reconeixement a la seva trajectòria literària, investigadora i docent en defensa de la llengua catalana i la cultura.

Josep A. Grimalt Gomila és llicenciat en Dret, doctor en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona (1975) amb la tesi La catalogació de les rondalles de mossèn Alcover com a introducció a llur estudi i catedràtic emèrit de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears. En l’actualitat, és investigador col·laborador del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General.

Té cura de l’edició crítica de l’Aplec de rondaies mallorquines d’En Jordi des Racó (1996-) d’Antoni Maria Alcover, que duu a terme amb la col·laboració de Jaume Guiscafrè, i ha editat diversos volums de les Obres Completes de Llorenç Villalonga.

És autor de nombrosos articles d’investigació i de diversos llibres, entre els quals hi ha La figura de Judes a la literatura. Notes per a un estudi sobre hipertextualitat (2004). També és traductor, conferenciant i divulgador de qüestions de llengua catalana a diversos mitjans de comunicació impresos i audiovisuals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.