Setmanari d'informació local - 138 anys

Què pensau que s'ha de fer amb els telèfons mòbils en relació amb els joves?

Com queda constatat a diversos estudis i enquestes, l'accés dels joves als telèfons mòbils es produeix abans de l'adolescència. Al voltant dels 9 o 10 anys, molts nins ja tenen el seu primer telèfon intel·ligent amb accés a continguts multimèdia. Una realitat que els consolida com a nadius digitals.

No obstant això, molts experts aconsellen els pares no comprar un telèfon mòbil als seus fills abans dels 16 anys. En aquesta edat ja tenen desenvolupada la seva capacitat crítica i, en principi, ja poden fer un ús responsable d'aquests dispositius.

Tanmateix, no sempre és així i els joves es passen avui dia una mitjana de 5 hores al dia davant la pantalla. Alguns problemes que sorgeixen per aquest ús abusiu són el baix rendiment escolar, l'ansietat de revisar el mòbil permanentment, la pèrdua d'interès per altres activitats i l'alteració de la vida quotidiana, el deteriorament de relacions personals, l'augment de casos de bullying i ciberbullying, la facilitat d'accés a contingut sexual o la pèrdua de control i la forta dependència psicològica.

Davant aquesta situació molts experts recomanen limitar l'ús dels telèfons mòbils, sobretot a l'escola, i apostar per un ensenyament crític d'aquests dispositius que no alteri el desenvolupament cognitiu dels joves. Integrar les noves tecnologies, però també saber com distanciar-se'n i fer-ne un ús responsable.

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors què pensen que s'hauria de fer amb els mòbils en relació amb els joves. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-S'ha de prohibir que els menors de 16 anys tenguin mòbil.

-S'ha de prohibir el seu ús als centres educatius.

-Cal integrar el mòbil en els mètodes d'ensenyament.

-És com posar portes al camp: accés lliure i universal des de ben petits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.