Setmanari d'informació local - 138 anys

El Nadal arriba a la Misericòrdia amb una nova exposició i la reobertura de l'aljub

El Consell de Mallorca inaugura el Nadal a la Misericòrdia amb una nova proposta expositiva nadalenca i la reobertura de l'aljub. El divendres, 8 de desembre, a les 18.00 hores, es durà a terme l'encesa de llums del centre cultural, que per primera vegada comptarà amb un arbre lluminós de tres metres d'alçada, i s'obriran les sales expositives amb un betlem artesà mallorquí de 35 metres quadrats, 11 diorames i neules. A més, la jornada també comptarà amb música en directe amb la interpretació de nadales per part de la coral de Pollença.

L'acte es durà a terme al Pati de les Rentadores del Centre Cultural la Misericòrdia, que és on es troben les sales expositives i l'aljub. El gran betlem mallorquí que s'inaugura disposa de 250 figures artesanals: fetes a mà, de fang, i pintades una a una. Es podrà visitar del 8 de desembre de 2023 al 5 de gener de 2024 en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores cada dia.

Aquesta proposta, que també compta amb una exposició de diorames i neules, s'ha dut a terme en col·laboració amb l'Associació de Betlemistes de Mallorca. Es podrà gaudir d'escenes costumistes de tradicions nadalenques a indrets de Mallorca, com Cala Deià, el claustre de Montision de Porreres o edificis singulars de Palma com Ca n'Oms.

Cal destacar que aquestes tres exposicions aniran acompanyades de dues projeccions audiovisuals del Grup Wilma que custodia l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca. En primer lloc, hi haurà un petit documental del 1979 de la fabricació artesanal de les figures i el muntatge d'un betlem mallorquí per Ramon Ripoll Vanrell 'Puça'. El betlemista recull de la natura els elements amb què farà el pessebre: fang de la terra i vegetació del bosc. A continuació, els visitants podran gaudir també d'un segon curtmetratge del 1984 que recull l'elaboració casolana de la coca de torró d'ametlla: se segueix tot el procés de producció del torró des de l'ametller fins a la seva consumició a la taula nadalenca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.