Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Nou joves mallorquines revisiten el cançoner popular de Mallorca amb una proposta fresca i innovadora

54209
Pitxorines és el projecte musical format per nou joves mallorquines, professionals de la música, que donen una nova vida al cançoner popular mallorquí des d’una proposta fresca i innovadora, amb arranjaments propis que tenen tocs de la música de la qual han begut: tradicional, jazz i clàssica.
Així, combinen les seves nous veus amb instruments com les xeremies, el flabiol i tamborino, violí, violoncel, flauta travessera, flugel, contrabaix, piano i diferents elements de percussió. El projecte va començar el gener del 2023 i després de la bona rebuda que ha tengut, han decidit que a principis del 2024 gravaran el seu primer disc que consistirà en un recull de nou cançons que han arranjat i fet sonar aquest 2023.
Micromecenatge
Per a dur a terme aquest projecte han posat en marxa un mecenatge al portal Verkami (enllaç), on en menys d'una setmana han recaptat ja el 70% dels 7.000€ que invertiran en el seu primer disc i que editaran amb Produccions Blau. Entre les recompenses es pot adquirir el disc, marxandatge com camisetes, tasses, adhesius, un pack de llibres del Calendari Folklòric de Mallorca, o una actuació exclusiva.
Pitxorines
La paraula Pitxorina vol dir «al·lota jove, alegre i falaguera», una paraula mallorquina en desús emprada sobretot al llevant mallorquí. Així és com es defineixen les nou músics que formen part del projecte musical. Aquest neix arran de les ganes de compartir la música del cançoner popular de Mallorca i donar-li dues voltes amb arranjaments propis. El projecte va començar de forma espontània el gener del 2023 amb un primer concert a S’Escat (Manacor), i ha anat creixent durant aquests darrers mesos arribant a fer concerts a Catalunya, al Festival Càntut i a la Casa de Menorca, i a diversos pobles de Mallorca, entre ells Sineu, Montuïri, Capdepera o sa Pobla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.