Setmanari d'informació local - 139 anys

L'OCB crea un premi en honor a Climent Garau

L'Obra Cultural Balear ha creat un nou guardó, en el marc dels premis 31 de Desembre, en memòria i honor del qui va ser president de l'Entitat, Climent Garau i Arbona.

El Premi Climent Garau està destinat a premiar «una iniciativa cívica (de dinamització cultural, de recuperació lingüística, de revaloració de la cultura popular, etc.) centrada en l’àmbit general de Mallorca» i «també es podrà prendre en consideració un treball que contribueixi a la recerca o a un millor coneixement de l’àmbit en qüestió».

Climent Garau

Climent Garau i Arbona (Palma,1924 – Bunyola, 29 d'agost de 2015) va ser un farmacèutic, polític i activista cultural.

Va ser president de l'Obra Cultural Balear del 1970 al 1976. Fundà el partit Aliança Nacional Mallorquina (ANAM) el 1975 i el Grup Autonomista i Socialista de les Illes el 1976. Després, s'incorporà al Partit Nacionalista de Mallorca i a la Unió Autonomista, del qual en fou el candidat a les eleccions generals espanyoles de 1977. Finalment, s'afilià al PSM, on també es presentà a les eleccions generals espanyoles de 1982. En cap de les dues ocasions sortí elegit.

El 1985 fundà el Grup Blanquerna, entitat dedicada a l'estudi de la realitat cultural i nacional de Mallorca. Va ser premiat per la Fundació Lluís Carulla amb el Premi d'Actuació Cívica el 1989, amb el Premi Ramon Llull del Govern Balear el 2000 i amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2003. L'any 2007 va ser guardonat amb el Premi Memorial Jaume Rafart Massot, premi que concedeix l'Opinió Catalana per la tasca desinteressada al servei del catalanisme social i polític.

Va morir a Bunyola el 29 d'agost de 2015 a l'edat de 90 anys.

Enguany, la primera edició del Premi Climent Garau distingeix Cineciutat, per la seva tasca cultural en l’àmbit del cinema. Cineciutat és una iniciativa sorgida des de la base dels aficionats cinèfils i desenvolupada amb l’objectiu de difondre una ampla cultura cinematogràfica a Palma. Es tracta d’una tasca que sempre ha tengut present, en la mesura de les possibilitats, la presència de la llengua catalana tant en la cartellera dels films que s’ofereixen com en la difusió social de les activitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.