Setmanari d'informació local - 139 anys

VERGONYA!

«Vergonya, cavallers, vergonya!» És la manera en que el rei En Jaume va retreure la covardia dels seus cavallers quan començava l'assalt final a la murada de Madîna Mayûrqa i la infanteria començava a travessar-la, mentre els cavallers romanien quiets.

«Vergonya!» és, avui també, la millor manera de retreure la brivallada comesa pels representants de PP-VOX al Consell de Mallorca.

La punyalada a l'esquena dels mallorquins i mallorquines l'han clavat el bloc dretà-extremista aquest dijous en baratar l'oficialitat de la Diada del 31 de desembre per la diada postissa i de nova planta del 12 de setembre. Un dia que cap d'ells sabria explicar exactament quin fet històric se celebra.

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous el canvi de data de la Diada oficial de Mallorca al 12 de setembre amb els vots a favor de PP i VOX i amb els vots en contra de PSIB, MÉS per Mallorca i El PI.

Aquests són els responsables de la traïció (què té aquesta terra nostra que congria traïdors?») a generacions i generacions de mallorquins:

Llorenç Sebastià Galmés Verger

Antònia Roca Bellinfante

María Nuria Riera Martos

Guillermo Sánchez Cifre

Margarita Serra Cabanellas

Rafael Ángel Bosch Sans

María del Pilar Bonet Escalera

Antonio Francisco Fuster Zanoguera

Bartomeu Caldés Quetglas

Bernat Vallori Mairata

María Magdalena García Gual

Antònia Maria Portell Salas

María Bauzá Mascaró

Pedro Bestard Martínez

María Paz Pérez Barceló

Antonio Gaspar Gili Millán

Montserrat Amat Ortega

David Gil de Paz

La vergonya els acompanyarà per sempre més i la frase del rei En Jaume, pronunciada el 31 de desembre de 1229, «Vergonya, cavallers, vergonya!» torna a retronar una vegada més.

Curiosament, alguns expliquen que la va pronunciar el 12 de setembre de 1229, durant la Batalla de Portopí, també anomenada Batalla de la Porrassa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.