Setmanari d'informació local - 139 anys

L'IBDona «condemna» la violència masclista en el cas de l'incendi provocat per un home una casa de La Vileta

54513

La directora de l'Institut Balear de la Dona (IBDona), Cati Salom, ha «condemnat» aquest dilluns l'incendi provocat per un home en el seu habitatge mentre la seva dona i filla estaven dins, en el barri de La Vileta, a Palma.

En un comunicat, l'IBDona ha qualificat els fets ocorreguts la matinada del dissabte al diumenge de temptativa d'homicidi i ha denunciat la «situació dramàtica» viscuda per la dona.

Segons l'organisme, aquests fets posen de manifest que, «desgraciadament, hi ha molta feina per fer en la prevenció i l'educació contra la violència masclista».

L'IBDona ha recordat que les dones víctimes de violència masclista i el seu entorn poden contactar amb el servei 24 hores a través del telèfon 971 17 89 89. També està disponible el telèfon d'atenció a les víctimes 016 i, en cas d'urgència , el 112.

Presumptament, l'home va amenaçar amb incendiar el domicili després d'una discussió amb la dona, i finalment va complir amb la seva amenaça. Afortunadament, la dona i la filla varen poder fugir de l'immoble. L'home, de 21 anys, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte d'incendi; així com també de maltractaments en l'àmbit familiar. El Jutjat ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.