Setmanari d'informació local - 139 anys

La Consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya participa a la Diada de Mallorca «Per reivindicar el català i els Països Catalans»

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha demanat aquest dissabte, en declaracions als mitjans de comunicació, abans de participar en la manifestació amb motiu de la Diada de Mallorca, la unió de la catalanitat davant PP i Vox.

Sobre la seva participació en la manifestació amb motiu de la Diada de Mallorca, ha reivindicat «la unitat popular d'un poble que es reconeix en aquesta festivitat front dels atacs de la dreta i la ultradreta», a les quals acusa d'atacar l'ensenyament en català.

Ha afegit a més que acudeix a la manifestació per a defensar la catalanitat davant PP i Vox, als quals ha acusat de catalanofòbia: «Per reivindicar el català, els Països Catalans, l'ensenyament en català i sobretot reivindicar la memòria històrica que ens uneix, un fil que ens uneix fa més de 800 anys».

Renuncia al projecte de Jocs dels Pirineus

D'altra banda, la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha dit aquest dissabte que, malgrat renunciar a uns Jocs Olímpics d'Hivern, «l'aposta pel Pirineu i per una economia sostenible és clara» des del Govern.

«Fa un mes expliquem que en el seu moment presentem una candidatura que el COE va descartar», ha declarat als periodistes a Palma durant la manifestació amb motiu de la Diada de Mallorca.

«Segons ens informen des del COI, ja hi ha un candidatura per a 2030 i 2034, que és Itàlia i França, i que per tant va quedar descartada l'opció que plantejàvem», ha afegit.

Però ha insistit que el Govern prioritza una estratègia de desenvolupament sostenible: «L'hem treballat amb totes les institucions de l'Alt Pirineu i Aran i l'hem treballat també amb la ciutadania».

Com a exemple, ha destacat que en els pròxims anys hi ha un Mundial de piragüisme entre Sort i la Seu d'Urgell (Lleida) i que el Govern té aprovada una inversió de 500.000 euros per a adequar espais a Sort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.