Setmanari d'informació local - 139 anys

Oberta, fins el 29 de gener, la convocatòria d’ajuts per a la formació de personal investigador

55105

La Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació ha obert el període per sol·licitar ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) i la formació de personal investigador empresarial (FPI-E). L’import total d’aquesta convocatòria és de 2.806.204 €, distribuïts en quatre anys: 596.726 € per als anys 2025 i 2026, 641.004 € per al 2027 i 971.568 € per al 2028.

La convocatòria suposarà que 26 joves titulats universitaris s’introdueixin en el món de la recerca tutoritzats per investigadors amb experiència dels centres de recerca o empreses de les Illes Balears, a fi que la formació rebuda durant el període de gaudi de l’ajut contribueixi a integrar-los en el sistema productiu. El contracte de formació és per a la preparació de la tesi doctoral i pot tenir una durada de fins a quatre anys.

Aquests 26 joves s’afegiran als 50 investigadors actualment contractats a centres de recerca gràcies a les convocatòries dels anys 2019, 2020, 2021 i 2022.

Novetats de la convocatòria

La convocatòria d’aquest 2024 incorpora novetats respecte a les anteriors pel que fa a la sol·licitud i a l’avaluació dels candidats.

Enguany serà l’entitat beneficiària la que haurà de presentar la sol·licitud signada electrònicament mitjançant el tràmit telemàtic disponible a la Seu Electrònica, juntament amb la resta de documentació requerida. Les sol·licituds es poden emplenar en català, castellà o anglès i presentar fins al 29 de gener de 2024 (inclòs).

Pel que fa a l’avaluació, la puntuació final s’obtindrà a partir d’una avaluació interna, una d’externa i enguany s’hi ha afegit una baremació de mèrits. La comprovació dels mèrits per a la fase de barem és a càrrec de la Direcció General de Recerca, Innovació i Transformació Digital d’acord amb una sèrie de criteris objectius relatius a la persona candidata (avaluables fins a un màxim de 40 punts).

L’avaluació externa, a càrrec d’un organisme avaluador independent de prestigi reconegut (AQUIB, AGAUR, AVAP, AEI o agència pública d’avaluació similar) i executada per persones expertes externes o per membres d’una entitat col·laboradora, aportarà fins a un màxim de 30 punts a cada un dels candidats.

Per acabar la fase d’avaluació, els candidats que hagin superat les dues fases anteriors amb una puntuació combinada igual o superior a 56 punts passaran a la fase d’avaluació interna. Aquesta fase, a càrrec de la comissió de selecció interna, consisteix en una entrevista personal en què el candidat ha de defensar el projecte de tesi (avaluable fins a un màxim de 30 punts).

La puntuació final de cada persona candidata serà la suma de les puntuacions obtingudes en el barem, l’avaluació externa i l’avaluació interna, fins a un màxim de 100 punts. La llista provisional dels candidats a les ajudes i dels candidats en reserva es publicarà en la pàgina corresponent al tràmit de la Seu Electrònica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.