Setmanari d'informació local - 139 anys

VOX intenta 'colar' que els menors puguin entrar als toros al Decret llei d'Habitatge

55167

L'organització extremista VOX ha utilitzat el període d'esmenes de tramitació de la Llei de mesures urgents en matèria d'habitatge del PP per a introduir una esmena perquè els nins puguin acudir a «espectacles taurins».

Diputats de MÉS per Mallorca varen alertar aquest dimecres que els ultradretans volen que els menors de 18 anys tornin a les corregudes de toros i que aquesta proposta l'han presentat a través del Decret llei d'Habitatge.
Aquest dijous, en un comunicat, el partit ecosobiranista ha alertat que l'«extrema dreta» ha emprat el període d'esmenes de la tramitació de la Llei de mesures urgents en matèria d'habitatge del PP per a introduir una esmena perquè els nins puguin acudir a «espectacles taurins».

«Les administracions públiques han de protegir els drets de la infància i l'adolescència perquè visquin en un entorn lliure de violències. Per això, és imprescindible mantenir aquesta protecció i que els menors no puguin presenciar corregudes de toros», ha defensat la diputada de MÉS per Mallorca Marta Carrió.

En aquesta línia, ha rememorat que la prohibició de la participació de menors en aquesta mena d'actes es troba recollida en l'informe de 5 de març de 2018 del Comitè dels Drets del Nin de la Convenció Sobre Drets del Nin de l'ONU.

El partit també ha censurat que VOX hagi usat el període d'esmenes per a introduir aquesta qüestió i que, «sabent que poden modificar-lo per llei quan vulguin, se'n riuen de tots i del problema de l'accés a l'habitatge».

«Això és el que els importa l'habitatge als de VOX i als del PP, que ho aprovarà», ha afirmat la diputada de MÉS, fent referència al punt 41 de l'acord entre PP i VOX per a constituir el Govern, en el qual es diu que es modificarà la Llei 9/2017, de 3 d'agost, de regulació de les corregudes de toros i de protecció dels animals a les Illes, en concret en el seu article 12, que impedeix actualment l'accés de menors d'edat a esdeveniments taurins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.