Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT: «Les Balears no tenen problemes d'ocupació sinó de condicions laborals i de vida»

El sindicat UGT ha considerat aquest divendres que les Balears «no tenen problemes d'ocupació sinó de condicions laborals i de vida» després de qualificar de «positives per a un mes de gener» les xifres d'atur i afiliació publicades pel Ministeri de Treball i el d'Inclusió i Seguretat Social.

Així, la secretària d'Acció Sindical d'UGT, Ana Landero, ha afirmat que l'arxipèlag ha començat l'any amb «bones dades de feina» en «mantenir» l'afiliació i «estabilitzar des de fa mesos» el nombre de persones aturades al voltant de les 31.000.

Tot i això, Landero ha sostingut que és «necessari» continuar treballant per a «ampliar» l'activitat als mesos d'hivern i «superar les deficiències» que persisteixen en el mercat laboral de les Illes. La dirigent sindical ha destacat que les Balears són la comunitat autònoma on més baixa la desocupació al gener en relació amb el mateix mes de l'any passat, amb una caiguda del 12,45%, i l'única en què ho ha fet respecte al desembre. Ha afegit que l'afiliació també és de «rècord per a un mes de gener» en assolir les 466.041 persones cotitzants a la Seguretat Social i que, encara que baixa en comparació del mes passat un 1,45%, registra a les Balears una de les pujades interanuals més fortes de l'Estat, amb un 3,15%.

«Amb aquestes xifres podem dir que gràcies a la Reforma Laboral, les Balears avui no tenen un problema amb el nombre d'aturats, fins i tot a l'hivern. Molt lluny ja ens queden les xifres d'atur de les èpoques de crisi», ha assenyalat Landero. Ha demanat polítiques actives d'ocupació «adequades» i «focalitzades» als perfils de les 31.127 persones aturades registrades a les oficines del SOIB perquè puguin augmentar la seva ocupabilitat i trobar un lloc de treball. A més, ha afirmat que el mercat laboral de les Balears continua necessitant millores perquè el bon nivell d'ocupació no està «reduint de manera important la desigualtat» i els preus de la compra i l'habitatge «ofeguen les famílies».

Així mateix, Landero ha insistit que l'estacionalitat continua provocant «mesos d'activitat molt intensos que deterioren les condicions laborals i posen en risc la salut» de les persones treballadores. «De cara a la propera temporada aquesta circumstància s'ha de revertir, cal dimensionar de manera adequada les plantilles i complir estrictament amb les jornades establertes als convenis», ha conclòs Landero.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.