Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB impulsa la igualtat amb 51 mesures concretes

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha activat el III Pla d'igualtat entre dones i homes per al període 2023-2027 i reafirma el compromís amb la igualtat de gènere. Aquesta iniciativa s'emmarca en els objectius del Pla estratègic de la UIB i respon a les exigències de la normativa en matèria d'igualtat i, sobretot, al compromís de la Universitat amb els drets humans, el foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i la lluita contra qualsevol tipus de discriminació.

El III Pla d’igualtat inclou 51 mesures concretes que s’agrupen en cinc eixos principals:

  • Cultura d'igualtat i bon govern: mesures per assolir una posada en marxa transversal de la perspectiva de gènere en tots els àmbits del conjunt de la institució.
  • Condicions de treball i creixement professional: mesures per assegurar la igualtat de condicions entre dones i homes pel que fa a l’accés a l’ocupació, a les retribucions salarials i a la promoció professional.
  • Salut laboral: conciliació i corresponsabilitat: mesures per garantir el grau màxim de benestar físic, mental i social de tot el personal mitjançant la prevenció de riscos laborals i les mesures adequades amb perspectiva de gènere, com ara la conciliació o la corresponsabilitat.
  • Situacions d'especial protecció: mesures específiques per prevenir i combatre la violència contra les dones i l’assetjament sexual i per raó de sexe en el lloc de treball.
  • Investigació, transferència del coneixement i docència: mesures específiques per integrar la perspectiva de gènere en tots els nivells de l’àmbit acadèmic.

L'Oficina per a la Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la UIB ha coordinat l’elaboració del Pla amb la finalitat que sigui un instrument útil per prevenir i detectar les desigualtats i actuar-hi en contra a través de la sensibilització, la formació, la recerca, la docència, la transferència del coneixement i la construcció de valors d'igualtat a la comunitat universitària.

La UIB acollirà la trobada estatal d’unitats d’igualtat universitàries

La Universitat de les Illes Balears acollirà durant el mes de maig de 2024 la XVII Trobada d’Unitats d’Igualtat de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària (RUIGEU, per les seves sigles en castellà). Aquesta xarxa reuneix més de 50 unitats, oficines, observatoris i comissions d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes de les universitats públiques espanyoles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.