Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA atorga els premis de Protecció del Patrimoni 2024

57179

L'associació per a la defensa del patrimoni de Mallorca ARCA ja ha decidit quins són els tres premis de Protecció del Patrimoni 2024. Els guardons seran entregats en el transcurs del sopar anual de l'entitat el 20 de març.

Cada any, ARCA entrega tres premis bons i tres premis dolents. Els tres premis negatius, de Destrucció del Patrimoni, els faran públics properament.

El premi de Protecció del Patrimoni vol valorar els esforços de persones particulars o d’entitats en la defensa del patrimoni durant el darrer any i han estat guardonats:

  • La lluita contra les pintades vandàliques d'alumnes i el seu professor Jordi Carulla, de l'escola de Sant Francesc. A l’assignatura 'Cooperació i Serveis a la Comunitat', dirigits pel profesor Jordi Carulla, alumnes d'entre 12 i 13 anys varen decidir impulsar qualque iniciativa per a manifestar el seu rebuig a les pintades vandàliques que feien mal les parets del seu entorn. Després de sospesar altres possibilitats, entre les quals netejar-les i manifestar-se, decidiren fer un inventari de les pintades vandàliques a Canamunt, amb la complicitat de la seva escola de Sant Francesc. L’objectiu era entregar el resultat al batle i exigir-ne la neteja. El professor de l’assignatura, Jordi Carulla, els organitzà en grups de 6 infants. Durant tres hores setmanals i durant dos mesos cartografiaren les pintades d’una part de Palma amb un resultat preocupant que a hores d’ara no ha millorat. Aquest infants clamen per eficàcia en la neteja i demostren educació entre els més joves, que són el futur. Volem posar de manifest la gran feina i compromís del seu professor i de l’escola de Sant Francesc.
  • Can Vivot, per la recuperació, conservació i adaptació a visites, impulsat per Pedro Montaner, Magdalena de Quiroga i fills. La feina gairebé heroica de Pedro Montaner per tal de conservar el llegat familiar d’un edifici que té una historia de més 700 anys, és encomiable. No hauria estat possible sense el compromís de la seva dona, Magdalena de Quiroga, i dels seus fills, que garanteixen el futur d’aquest patrimoni. Can Vivot és l’unica casa noble sencera en continent i en contingut que queda a la ciutat de Palma. Volem aprofitar aquest premi d’ARCA per a animar les autoritats i l’administració que ajudin a aquest emprenedor amant del patrimoni i que se facilitin el permisos i les ajudes necessàries per a la visita i conservació d’aquest bé únic. Fins ara, més aviat s’han trobat més entrebancs que agraïments.
  • La conservació i recuperació del Frontó de Sineu per part de Juan Fernández Mena. La recuperació del Frontó de Sineu per part del seu propietari actual, Juan Fernández Mena, mereix el nostre aplaudiment i reconeixement. Ha recuperat un patrimoni arquitectònic, social i esportiu. La seva iniciativa, respectuosa amb el passat, ja ha permés la creació d'una societat esportiva i partits, així com la recuperació del cinema a l'aire lliure i altres events. Diu el propietari que va ser una carambola que el va connectar amb moments molt feliços de la seva infància, trobar la oportunitat de recuperar aquest frontó. Per a Sineu i per a Mallorca, una fortuna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.