Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB critica la migració a Microsoft en Educació i assegura que «és una cortina de fum per desviar diners públics»

La Unió Obrera Balear (UOB) ha criticat aquest dijous la migració del sistema de gestió digital en Educació al sistema de Microsoft, considerant que les suposades millores en protecció de dades són «una cortina de fum per desviar diners públics cap a empreses privades».

En un comunicat, UOB Ensenyament s'ha oposat al pla de migració perquè "suposarà un transvasament de centenars de milers d'euros dels contribuents cap a una multinacional privada en concepte de llicències d'ús".

Segons han precisat, la Conselleria va informar que havia rebut «un 'obsequi' per part de Microsoft de 3.000 llicències per posar en marxa un pla pilot de migració en alguns centres educatius de les Balears».

Aquesta migració suposa canviar l'actual sistema --amb Chromebooks i eines de Google-- pel de Microsoft, l'empresa propietària del sistema operatiu Windows.

En aquest sentit, des de UOB han advertit que aquesta migració «suposarà una càrrega extra colossal per als docents, ja que hauran de rebre formació per ser competents en l'ús d'aquestes noves eines».

Per això, el sindicat ha expressat les seves sospites que aquesta formació sigui un pretext per «els sindicats que mercadegen amb la formació dels docents» i «que puguin enriquir-se». També ha qüestionat que la Conselleria va oferir als sindicats llicències gratuïtes amb l'objectiu que les vagin coneixent.

Per tot l'anterior, UOB Ensenyament ha instat a la Conselleria a utilitzar 'software' lliure --com la plataforma Moodle--, encoratjant a destinar els recursos a contractar més personal informàtic en lloc de dedicar «milers d'euros lucrant empreses privades». També li ha reclamat «no obstaculitzar el treball dels docents amb experiments fútils».

Finalment, UOB ha encoratjat els docents «a oposar-se a aquest despropòsit i a sabotejar aquest pla de migració digital».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.