Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA atorga la menció especial de protecció del patrimoni 2024 al Jardí Botànic de Sóller i a Josep Lluís Gradaille

L'Associació per a la Defensa del Patrimoni, ARCA, ha atorgat la Menció Especial de Protecció del Patrimoni 2024 al Jardí Botànic de Sóller i al seu creador, Josep Lluís Gradaille.

Segons un comunicat de premsa emès aquest dimarts, ARCA ha explicat que el Jardí Botànic de Sóller va ser iniciat el 1985 i es va obrir al públic el 1992 com a centre de conservació, investigació i aprenentatge de la flora mediterrània i balear. Gradaille, en el seu rol com a impulsor, creador i primer director, ha liderat aquesta iniciativa científica, patrimonial i cultural.

A més, ARCA ha destacat que la disposició del terreny del jardí, amb elevacions pensades i creades especialment, facilita el creixement de les diferents espècies. Això converteix el Jardí Botànic de Sóller en un espai dedicat a la conservació de plantes d'àmbit mediterrani.

Més enllà de la seva tasca de divulgació, ARCA ha ressaltat que el jardí fomenta un profund coneixement de les plantes autòctones, garantint al mateix temps la preservació i el coneixement dels endemismes i espècies en perill d'extinció.

Finalment, l'associació ha concedit el premi de la Menció Especial a Gradaille, reconeixent la seva «voluntat, constància, perseverança i passió» en la creació i el desenvolupament del Jardí Botànic de Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.