Setmanari d'informació local - 138 anys

S'inaugura l'exposició l'exposició 'Miró, 1983', que recull 140 creacions de Joan Miró

S'inaugura l'exposició l'exposició 'Miró, 1983', que recull 140 creacions de Joan Miró. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Javier Bonet, i el comissari de la mostra, Enrique Juncosa, han presentat aquest dimecres l'exposició, acompanyats per personal de la Fundació i del coordinador general de Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Costa.

'Miró, 1983' recull 140 creacions de l'artista, realitzades entre 1944 i 1981, pertanyents a diferents modalitats artístiques, com a pintura, escultura, dibuixos, gravats, llibres il·lustrats i ceràmiques.

La majoria de les obres són representatives de la col·lecció que Miró i la seva esposa, Pilar Juncosa, van cedir a la Fundació en 1981, una mica més de dos anys abans de la mort de Miró, a la fi del 1983. Aquest fons està integrat per unes 2.500 obres, moltes d'elles inacabades i realitzades a partir de la dècada dels 70.
La mostra, comissariada per Enrique Juncosa Cirer, presenta les obres de Joan Miró a través de les múltiples i diferents tècniques i materials amb els que va treballar.

Els visitants, podran gaudir i endinsar-se en una mena de càpsula del temps, en un instant congelat en la vida i obra de Joan Miró, que ens duran a descobrir el seu procés creatiu, el seu veritable llegat artístic i el seu univers simbòlic més íntim.

Dins el marc de l’exposició, també es celebrarà els dies 17 i 18 de maig, un simposi conduït per Enrique Juncosa amb els ponents: Élisa Sclaunick, Maria Josep Balsach i Emmanuel Guigon.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.