Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca té oberts 650 expedients de sanció per oferta turística il·legal per valor de gairebé 17 milions d'euros

El Consell de Mallorca té oberts actualment 650 expedients per oferta turística il·legal, les sancions dels quals podrien ascendir a 16,9 milions d'euros.

El conseller de Turisme, José Marcial Rodríguez, i la directora insular per a l'Oferta i la Qualitat, Clara del Moral, han presentat aquest divendres les darreres dades disponibles sobre inspecció i sanció turística després de la posada en marxa del Pla contra l'Oferta Il·legal al setembre de l'any passat.

D'aquests 650 expedients, 239 s'han obert des de la posada en marxa del pla especial al setembre (un 248% més que els 95 que es varen obrir el mateix període de l'any anterior) i la resta, uns 400, suposen la recuperació d'altres que ja estaven en marxa i patien retards.

Rodríguez ha remarcat que amb la posada en marxa del Pla, la inspecció ha guanyat en agilitat i eficàcia. La majoria d'aquests expedients de sanció s'han registrat a Palma i, principalment, per lloguers en plurifamiliars, que s'enfronten a sancions mínimes de 40.000 euros i màximes de 100.000 euros.

El conseller insular ha assenyalat que amb les dades que avui dia compta la institució insular, a Mallorca hi hauria entre 10.000 i 15.000 places turístiques il·legals i ha avançat que s'està treballant amb una empresa de geolocalització per a aconseguir una millor determinació d'aquesta xifra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.