Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Es constitueix el nou Consell Social de la Universitat de les Illes Balears

El Consell Social de la Universitat de les Illes Balears s’ha constituït el dijous, 21 de març, en un acte que ha tengut lloc a Son Lledó i en el qual han pres possessió els nous membres de la institució. El nomenament dels nous membres va ser aprovat el 8 de març de 2024 pel Consell de Govern de les Illes Balears, a proposta de la Conselleria d’Educació i Universitats.

El nou president del Consell Social de la UIB serà el senyor Antoni Bennasar Arbós, que substituirà en el càrrec el senyor Bartomeu Llinàs. El senyor Bennasar és metge, especialista en traumatologia i cirurgia ortopèdica i cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l’Hospital Comarcal d’Inca. Ha estat professor associat de la Facultat de Medicina de la UIB i director executiu del Patronat Científic del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, entitat que va presidir (2010-2018). També ha presidit l’Associació Balear de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (2011-2013) i l’any 2018 va rebre la insígnia Col·legiat d’Honor Nacional amb Emblema de Plata de l’Organització Mèdica Col·legial.

Membres del Consell Social de la UIB

Els membres nomenats pel Consell de Govern de les Illes Balears per un període de quatre anys són els següents:

  • El senyor Francesc Jesús Fiol Amengual i la senyora Catalina Palau Costa, a proposta de la conselleria competent en matèria d’Universitat.
  • La senyora Ana María Jiménez López, el senyor Antoni Bennasar Arbós i la senyora Cristina Ferrer González, designats pel Parlament.
  • El senyor Román Piña Homs, designat pel Consell Insular de Menorca.
  • El senyor Carlos García-Delgado Segués, designat pel Consell Insular de Mallorca.
  • El senyor Felip Cirer Costa, designat pel Consell Insular d’Eivissa.
  • El senyor Francesc Mellado Serra (CCOO) i la senyora Rafaela Sánchez Benítez (UGT), designats per les organitzacions sindicals amb un nombre més alt de representants a les darreres eleccions a les Illes Balears.
  • El senyor Gabriel Caldentey Ramos (STEI), designat per l’organització sindical més representativa en l’àmbit de l’ensenyament.
  • La senyora Carme Planas Palou (CAEB), designada per l’associació empresarial més representativa de les Illes Balears.
  • El senyor Jordi Mora Vallbona, designat per les organitzacions més representatives de les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears (PIMEB).
  • La senyora Paula Barca Gomila, designada per les cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació.
  • El senyor José María Noguera Vert (titular) i la senyora Patricia Díaz Ors (suplent), designats per l’Ajuntament de Palma.

Han intervingut a l’acte el Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; la Secretària General de la UIB, doctora Irene Nadal; el president que deixa el Consell Social, senyor Bartomeu Llinàs; el nou president del Consell Social, senyor Antoni Bennasar Arbós, i el conseller d'Educació i Universitats, senyor Antoni Vera.

També hi han estat presents els membres del nou Consell Social; els membres del Consell de Direcció de la UIB; el Síndic de Greuges de la UIB, doctor Antoni Amengual; els degans i directors d'escola, els directors de departament i els directors d'instituts universitaris de recerca, entre altres representants de la comunitat universitària als diferents òrgans de govern.

Funcions del Consell Social

El Consell Social és l’òrgan de participació i representació de la societat, un espai de col·laboració i rendició de comptes en què s’interrelacionen amb la Universitat les institucions, les organitzacions socials i el teixit productiu. Entre les seves funcions hi ha la promoció d’accions per facilitar la connexió de la Universitat amb la societat. També té l’encàrrec de promoure la captació de recursos econòmics destinats al finançament de la Universitat i d’aprovar el pressupost anual de la institució universitària, entre altres funcions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.