Setmanari d'informació local - 138 anys

El cap d'informàtica de l'Oficina Anticorrupció avisa del risc de pèrdua de dades pel tancament «sense planificar»

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, i el ja exdirector de la Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció, Tòfol Milan - Europa Press

El cap de l'Equip TIC i d'Anàlisi d'Informació de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears (OAIB) ha remès un informe al Parlament i al Govern on adverteix del risc de pèrdua de dades amb un tancament sense planificar i garantir la «transició adequada» dels serveis.

El funcionari ha dirigit aquest informe al president del Parlament, Gabriel Le Senne, i al vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa; així com el director general de Funció Pública, Antoni Mesquida, i la secretària general de la Conselleria de Presidència, María José Bauzá.

Amb aquest escrit, el cap d'informàtica sol·licita una reunió urgent abans del tancament efectiu de l'Oficina, després de l'aprovació dimarts passat al Parlament, de la llei que suposa la liquidació en un termini de sis mesos.

El funcionari exposa que cal continuar pagant una sèrie de serveis que formen la infraestructura informàtica de l'Oficina fins que es traspassin les dades -la majoria emmagatzemades al núvol- de manera efectiva. El cas de la seu electrònica «és crític» perquè totes les dades «es perdran si no es migren adequadament».

A més, el cap d'informàtica remarca que «per acabar de complicar encara més la situació», algunes funcions de l'Oficina les assumirà el Parlament -és el cas del Registre de declaracions- altres funcions passaran al Govern -les denúncies en tramitació-, «però altres no les assumirà ningú, denúncies finalitzades, per exemple».

Així mateix, «la realització de l'auditoria que es té previst realitzar també serà problemàtica, si no hi ha ningú que tengui els coneixements de com funcionen els serveis, els comptes d'administrador de les diferents aplicacions, o com està organitzada tota la informació de les diferents àrees».

«El tancament de l'Oficina sense planificar i garantir la transició adequada d'aquests serveis que es presten majoritàriament al núvol (aplicacions i dades), cap a les administracions que s'hagin de fer càrrec, suposaria una pèrdua de dades potencialment irreparable», avisa el cap de l'Equip TIC de l'Oficina, que expressa la seva preocupació per la «manca de previsió al tancament» de l'organisme.

El treballador creu que almenys una part del personal hauria d'haver continuat al seu lloc de treball fins que el traspàs de dades, funcions i competències s'hagués dut a terme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.