Setmanari d'informació local - 138 anys

L'aigua serà la protagonista de la Diada d'agricultura ecològica 2024 que se celebrarà a Porreres

58063

Porreres es prepara per acollir la Diada d'Agricultura Ecològica, un esdeveniment que, des de fa vuit anys, tria una temàtica agrària concreta per tal d'obrir un debat constructiu. En aquesta ocasió, la diada s'enfoca en un recurs vital per a la vida: l'aigua.

Amb una sequera persistent com la que ens envolta, l'aigua emergeix com un tema ineludible. «És el recurs més limitat que tenim a Mallorca», declara Miquel Coll, president d'APAEMA, l'entitat organitzadora, juntament amb l'Ajuntament de Porreres. «En un context de sequera que cada vegada és més recurrent, el debat sobre la disponibilitat d'aigua ha d'estar present en diversos sectors, com el turístic, però l'agricultura, que és el més sensible a aquesta qüestió, sovint queda en segon pla. Perquè sense aigua, tot cau. Perquè l'aigua és vida, n'hem de parlar», afegeix.

Les activitats programades per a aquesta edició de la Diada són diverses i inclouen jornades de portes obertes a finques ecològiques els dissabtes 13 i 20 d'abril, dues projeccions de documentals amb col·loquis, una d'elles del documental 'Ganado o desierto'. al Cineciutat (Palma) el dimarts 16, i una taula rodona el dijous 18 al Club Diario de Mallorca sobre aigua i agricultura, així com presentacions de projectes educatius en l'àmbit de l'ecologia.

El punt àlgid de la Diada serà el diumenge 21 d'abril, a Porreres on més de 70 estands d'arreu de les Illes faran mostra i venda de productes amb certificació ecològica. Els visitants tindran l'oportunitat de degustar i comprar una àmplia gamma de productes, a més de participar en tasts comentats, showcookings, activitats musicals en directe i espais dedicats als més petits.

«És una fita important per al poble», afirma Xisca Mora, batlessa de Porreres, el municipi que acull la Diada i que organitza la Diada juntament amb APAEMA. «Més enllà de la promoció de l'agricultura ecològica, aquest esdeveniment suposa un exemple per revitalitzar el nostre sector agrari a Mallorca i enfocar-lo cap a una agricultura més respectuosa amb les persones i l'entorn», destaca.

Per a més informació sobre les activitats programades i com participar, es pot consultar el programa complet a la pàgina web de l'organització: 
https://apaema.net/diada-ae/xvii-diada-dagricultura/

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.