Setmanari d'informació local - 139 anys

MÉS alerta que s’incrementaran les tarifes de la ITV amb l'alliberament del servei

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha mostrat el seu «rotund rebuig» a l'alliberament de la gestió de les estacions d'ITV, actualment en règim de concessió, i ha reiterat la proposta de la formació ecosobiranista d'internalitzar el servei. Alzamora ha defensat la gestió pública de les ITV a Mallorca davant la proposta d’autoritzar els Consells insulars a externalitzar el servei mitjançant el Decret de Simplificació Administrativa que prepara el PP. Segons Alzamora, «no podem compatir en cap terme els arguments per a justificar el canvi de model». De fet, el portaveu ecosobiranista ha censurat un «nou capítol de retallades» a les administracions públiques, en el qual ha assegurat, «la gestió pública quedarà més subsidiada a la iniciativa privada, passant a un segon pla el benefici i la rendibilitat social dels serveis públics».

En aquest sentit, el portaveu de MÉS ha remarcat que la proposta d'alliberament suposaria més pèrdua d'ocupació en el sector públic i encariria el cost del servei cercant únicament el benefici privat. De fet, Jaume Alzamora, ha recordat que els model que vol implantar el PP ja funciona a Madrid i al País Valencià i són els més cars de tot el territori estatal. En canvi, Mallorca té ara mateix la taxa més econòmica. «Resulta evident que totes les privatitzacions de serveis públics han suposat un increment del cost del mateix que sempre acaben pagant els ciutadans», ha remarcat.

Jaume Alzamora ha insistit també en el fet que l'alliberament de l'explotació supedita les condicions laborals dels treballadors al benefici empresarial i subratlla que es tracta d'un tema on ha de prevaler garantir la seguretat de les persones a través de les condicions adequades dels seus vehicles.

El portaveu ecosobiranista ha demanat al president del Consell que no implanti el model privatitzat i que en canvi es comprometi amb la ciutadania de Mallorca a «mantenir la qualitat del servei, les condicions laborals dels treballadors i treballadores d'aquest servei, a no incrementar les taxes actuals i mantenir la gestió pública de les ITV».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.