Setmanari d'informació local - 139 anys

El rector de la UIB reitera el compromís de la universitat amb la pau a Palestina

El rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Jaume Carot, i el vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació, el doctor Marc Nadal, han rebut els representants del col·lectiu UIBxPalestina.

Aquests, en representació de la Xarxa Universitària per Palestina (RUxP), els han lliurat una carta que demana mesures urgents per protegir les víctimes a Palestina. La carta, adreçada als equips rectorals de totes les universitats de l'Estat espanyol, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, es basa en l'informe 'Anatomia d'un genocidi', de la relatora especial de les Nacions Unides Francesca Albanese.

El rector els ha reiterat el compromís de la Universitat amb la pau i la denúncia dels crims que s'estan cometent a Palestina, tal com s'ha expressat a través de comunicats previs i amb l'adhesió al comunicat que CRUE Universitats Espanyoles va difondre el 9 de maig.

Igualment, el rector ha aclarit que la UIB no té cap conveni vigent amb universitats d'Israel i s'ha compromès a explorar vies per obtenir recursos econòmics que permetin acollir estudiants i personal acadèmic d'universitats palestines.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.