Setmanari d'informació local - 139 anys

Eliminen més de 100 metres quadrats de Carpobrotus a Son Serra de Marina

69098

Dissabte passat, dia primer de març, una vintena de voluntaris del GOB i de l'Associació de Veïns de Son Serra de Marina, en col·laboració amb l’equip del Parc Natural de la Península de Llevant, vàrem realitzar una acció de retirada de planta invasora vora la desembocadura del torrent de Na Borges, a Son Serra.

Aquesta zona, que ecològicament forma part del conjunt Sa Canova–Na Borges, està inclosa dins el Parc Natural des de l’ampliació aprovada el 2023, i manté importants comunitats vegetals de zona dunar.

Les plantes que es varen retirar dissabte són del gènere Carpobrotus, i es coneixen popularment com a bàlsam, patates fregides, corre-corre o ungla de moix. Són espècies d'origen sud-africà, que en el nostre àmbit ocupen sovint àrees litorals, competint amb la nostra flora autòctona i generant problemes amb les comunitats dunars i espècies endèmiques com algunes saladines del gènere Limonium. A causa de la facilitat d’adaptació d’aquestes plantes als nostres ambients i els problemes ecològics que generen, estan incloses al Catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores, pel que la seva tinença (encara que sigui dins l’àmbit domèstic) està prohibida.

La superfície eliminada va superar els 100 metres quadrats. GOB i Veïns de Son Serra, en col·laboració amb el parc natural, ja han actuat en diverses ocasions per erradicar aquestes espècies invasores a Sa Canova, i és previsible que faci falta repetir-ho el futur. L’abundància de Carpobrotus a solars urbans de Son Serra facilita que segueixi arribant a Sa Canova a través dels excrements dels conills i rosegadors, que mengen els seus fruits i dispersen les llavors.

Des del GOB agraïm l’esforç i compromís amb la conservació de totes les persones participants, i especialment als companys de l'Associació de Veïns i de l’equip gestor del Parc Natural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.