Setmanari d'informació local - 140 anys

La DO Binissalem preveu una campanya de bona qualitat, encara que amb menys producció en determinades varietats

70985
La DO Binissalem apunta a una campanya de bona qualitat de raïm, encara que amb una possible reducció de la producció en determinades varietats. | CAIB

La DO Binissalem apunta a una campanya de bona qualitat de raïm, encara que amb una possible reducció de la producció en determinades varietats. En un comunicat, els productors han explicat que els equips dels cellers ultimen els preparatius per a l'inici de la verema i segueixen de prop l'evolució de la vinya, realitzant controls de maduració i qualitat del fruit per a assegurar l'elaboració de vins amb el segell distintiu de la DO Binissalem. «Les pròximes setmanes seran claus», han indicat.

Aquesta setmana ha començat «de manera tímida» la verema a la comarca en alguna parcel·la de Prensal blanc, de Shiraz i de Chardonnay. A partir de la setmana vinent, es preveu que els cellers de la DO Binissalem comencin el tall de raïm, començant amb les varietats més primerenques, i seguint a bon ritme amb la resta, fins a principis d’octubre. La data de verema varia en funció de cada finca, del tipus de raïm i de l'estil de vi que es pretén elaborar.

Qualitat del fruit

Aquests dies, els enòlegs i tècnics dels cellers controlen la qualitat del fruit, no sols la concentració de sucre, sinó també l'acidesa i la maduració fenòlica, amb l'objectiu d'ajustar la verema a la qualitat desitjada per al vi emparat per la DO.

En els últims anys, han afegit, s'ha detectat un «avançament progressiu» en les dates d'inici de verema pels canvis en les condicions climàtiques. El nombre de dies amb temperatures màximes superiors a 35 °C ha passat de 9 a 30, i les mínimes per sobre de 20 °C han passat de 20 a 40 dies. «Aquesta situació compromet la capacitat de recuperació de les plantes durant la nit, influint en la composició química del fruit», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.