Setmanari d'informació local - 140 anys

Es presenta la II Festa de la Pastisseria i dels Forns

71527

El Consell de Mallorca ha presentat, aquest divendres, la segona edició de la Festa de la Pastisseria i dels Forns, que se celebrarà el dissabte 13 de setembre al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia i que comptarà amb la participació de vuit expositors que oferiran els seus productes d'elaboració artesanal.

L'esdeveniment gastronòmic consistirà en una mostra d'especialitats locals i una mostra de cuina en directe. També es retrà homenatge a pastissers i forners destacats de l'illa per la seva dedicació i compromís per mantenir les receptes tradicionals. La mostra tendrà lloc entre les 17 i les 20 hores, i el públic podrà tastar els millors sabors mallorquins amb entrada lliure i degustació gratuïta.

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, acompanyada del director insular de Promoció Econòmica, Producte de Mallorca i Comerç, Álvaro Roca, ha presentat els detalls de la festa més dolça de l'any al pati de la Misericòrdia.

L'acte ha comptat amb l'assistència del xef Koldo Royo, president de l'Associació de Cuiners Establerts a les illes Balears (ASCAIB) que ha participat en l'organització de l'esdeveniment. També hi han estat presents tres dels participants d'enguany: Pep Trias (Forn i Pastisseria Trias); Gabriela Oliva (Pastisseria L'Oliva) i Pau Llull (Forn Fondo), que han delectat els assistents amb algunes de les creacions artesanes que mostraran en la Festa del 13 de setembre.

La trobada, que va tenir un excel·lent acolliment l’any passat, representa una oportunitat per conèixer les darreres innovacions en el sector de la rebosteria i poder degustar les especialitats dels vuit participants d'enguany: Forn i Pastisseria Trias, L'Oliva, Forn Fondo, Pastisseries Ángel, Gluky Palma, Forn de Búger, Narez i Cuart i Galletes Gori de Muro.

Cuina en directe i homenatge a forners i pastissers

L'esdeveniment gastronòmic consistirà en una mostra gratuïta de productes d'elaboració de pastisseria i forn típics de l'illa. No faltaran els productes més tradicionals com a ensaïmades o doblegats, juntament amb elaboracions més innovadores amb ingredients i productes de proximitat de la nostra illa.

També hi haurà un espai dedicat a la cuina en directe, en el qual cada establiment participant disposarà d'un temps per a fer una demostració de les seves tècniques de cuina. Paral·lelament, s'organitzarà un acte d'homenatge a pastissers de diferents punts de l'illa per la trajectòria professional i se'ls lliurarà un reconeixement per la seva contribució a la gastronomia mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.