Setmanari d'informació local - 140 anys

El Govern promociona la sobrassada de Mallorca de porc negre al Gastronòmic Fòrum de Barcelona

72540

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, mitjançant la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, promocionarà, dins el Gastronòmic Fòrum de Barcelona, la sobrassada de Mallorca de porc negre. Ho farà amb dues iniciatives: l’organització del primer Concurs Nacional de Cuina amb Sobrassada de Mallorca de Porc Negre IGP, amb l’objectiu de posar en relleu les qualitats de la sobrassada de porc negre com a ingredient en l’alta cuina; i una ponència tècnica sobre aquest producte, a càrrec de Xesc Reina.

El concurs tendrà lloc el pròxim dilluns, 3 de novembre, a partir de les 14.30 hores, a l’auditori central del recinte de Montjuïc, seu de Fira Barcelona. D’un total de 34 receptes presentades, s’han seleccionat sis finalistes: dos xefs mallorquins, dos xefs catalans, un valencià i un madrileny.

El jurat estarà format per Xesc Reina, Tomeu Caldentey, Josep Dolcet (mestre xarcuter català), la periodista gastronòmica, Eva Hausmann, la gerent de la Indicació Geogràfica Protegida Sobrassada de Mallorca, Antònia Torres i el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés.

En aquest sentit, Llabrés ha assenyalat que «la sobrassada de Mallorca de porc negre enllaça tres anys de disminució en producció i vendes, passant de 160 tones comercialitzades el 2021 a 112 el 2024. Per això, la Conselleria ha apostat per dur a terme aquesta acció de promoció específica d’un producte emblemàtic que, a més, s’elabora exclusivament amb carn de porc negre, una raça autòctona que mereix una especial atenció. El Gastronòmic Fòrum de Barcelona és un aparador nacional i internacional únic per mostrar les qualitats de la sobrassada de Mallorca de porc negre».

El certamen comptarà amb tres premis amb dotació econòmica: 2.000 euros per al guanyador, 1.000 euros per al segon classificat i 500 euros per al tercer.

A més, durant la jornada s’impartirà una ponència sobre la sobrassada de porc negre, la seva elaboració i les seves peculiaritats, a càrrec de Xesc Reina. Aquesta xerrada permetrà donar a conèixer amb més profunditat les característiques del porc negre mallorquí, el procés d’elaboració de la sobrassada i els elements diferencials d’aquest producte singular.

Gastronòmic Fòrum de Barcelona

El Gastronòmic Fòrum de Barcelona, el saló del sector de l’hostaleria, la gastronomia i el foodservice, se celebrarà del 3 al 5 de novembre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i comptarà amb la major oferta expositiva de la seva història, superant les 400 empreses participants, fet que representa un 10% més que el 2024.

Durant la fira, es mostraran les grans tendències i innovacions gastronòmiques en una edició que reunirà més de 200 petits productors, agrupats en participacions col·lectives procedents de Galícia, Castella i Lleó, Extremadura i les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.