Setmanari d'informació local - 138 anys

El circuit de curses de l'UTMB aterra a Mallorca de l'1 al 3 de novembre i Sóller en serà el punt de sortida i arribada

Tòfol Castanyer es troba al front amb altres corredors sollerics i han dissenyat el recorregut. La prova s'ha presentat a Raixa

El circuit de les UTMB® World Sèries té nova cita en el calendari. De l'1 al 3 de novembre de 2024 l'illa balear de Mallorca acollirà la primera edició de Mallorca by UTMB amb Sóller com a centre d'operacions. Un esdeveniment que comptarà amb quatre distàncies en les categories 100M, 100K, 50K i 20K, que travessaran el Paratge Natural de Serra de Tramuntana, essent Sóller el punt àlgid de sortida i arribada, excepte una que ho farà de Valldemossa.
El concepte de la competició i els dissenys dels recorreguts són obra d'un equip de corredors locals coordinats pel solleric Tófol Castanyer, guanyador de la CCC en 2012 i segon en l'edició 2014 del Dacia UTMB® Mont-Blanc.
Tòfol ha assegurat a la presentació que "des del punt de vista d'un corredor de muntanya trobàvem a faltar una cosa molt especial: la ultratrail que ens representés. El mes de novembre les UTMB® World Sèries arribaran a Mallorca, òbviament amb la idea d'ampliar i incrementar el potencial de la marca, però també amb l'objectiu clar d'integrar-se i aconseguir en poc temps que Mallorca by UTMB® sigui la carrera dels i les corredor@s mallorquins i, tal vegada així, emplenar el buit deixat per la Ultra Serra Tramuntana".
Amb 140 quilòmetres i aproximadament 5.800 metres de desnivell positiu, la carrera de la categoria 100M serà una prova només apta per a valentes. Arrencarà el divendres 1 de novembre a les 23.30 hores des del poble de Sóller i ascendirà fins a la Serra de Tramuntana, on els corredors podran gaudir d'un paisatge inigualable, per a de nou tornar al nivell de la mar i aconseguir la meta, en el Port de Sóller.
El recorregut de la 100K també part del poble de Sóller i té la seva meta en la localitat de Pollença. Al voltant de 66 quilòmetres amb 5.000 metres de desnivell positiu. Una aventura que començarà el divendres 1 a les 6.00 del matí.
42 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu entre pins, brucs i muntanyes. La distància 50K partirà de Sóller el dissabte 2 de novembre a les 7 del matí, i tindrà una durada màxima de 10 hores, amb arribada al Port de Sóller.
La distància més curta de Mallorca by UTMB®, la 20K, que començarà el diumenge 3 a les 9.00 del matí i compta amb al voltant de 26 quilòmetres, canvia de punt de partida per a sortir de de Valldemosa i finalitza també en el Port de Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.