Setmanari d'informació local - 138 anys

Pinya es quedà a les portes de la medalla als Campionats del Món d'Atletisme

En els 110 tanques el solleric quedà desqualificat per envair un altre carril

Del 29 de juliol al 4 d'agost, s'han celebrat a Escòcia els Campionats del Món d'atletisme per a veterans amb la presència dell campioníssim solleric Toni Pinya. Pinya, que es troba en un bon moment de forma accedia als campionats amb l'esperança d'aconseguir alguna medalla, sobretot als 110 tanques prova per la qual s'havia preparat més. Finalment però, tornarà a Mallorca amb les mans buides però satisfet del seu rendiment a la competició. El solleric inicià la seva participació als campionat prenent part a les proves eliminatòries dels 100 llisos aconseguint de forma brillant el pas a semifinals on el nivell ja era força alt. A la seva semifinal que es va disputar el passat dissabte, a l'estadi de Gateshead, aconseguí després de fer una cursa dins les seves possibilitats, la sisena posició amb un temps de 12'' 30.cts, un bon registre però que no fou suficient per aconseguir el pas a la final, fet que no el va desanimar a donar-ho tot a l'altre prova a la que havia de participar. Però sens dubte, era la prova dels 110 metres tanques a la qual Pinya havia posat totes les seves esperances de medalla. Dimarts al matí, participà a les semifinals aconseguint amb 16''32 cts. el segon lloc dins la seva sèrie i la seva millor marca d'enguany i amb ella el pas a la final que es va disputar dimecres al matí. A la final hi va arribar amb el quart millor temps de tots els participants, però amb l'aspecte en contra d'esser l'atleta amb més edat el que no fou un inconvenient per fer una bona carrera. De fet, acabà quart de la general a una passa de la medalla, tot i que els jutges desqualificaren al solleric després d'atendre una reclamació d'un corredor que va dir que Pinya l'havia tocat sense voler al pas de la cinquena tanca. Per descomptat ha presentat recurs contra aquesta decisió.