Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern central destina una partida de 600.000 euros per a Can Prunera

El senador Pere Sampol ho aconsegueix a través d'una esmena als pressuposts generals de l'Estat

Els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2010 inclouran set milions d'euros extres para Balears, després de l'acord entre el senador per les Illes, Pere Sampol, i el PSOE. D'aquesta inversió 600.000 euros revertiran en un important projecte cultural solleric: el museu modernista de Can Prunera de Sóller.

El senador Pere Sampol va explicar que l'executiu central atorga els 600.000 euros a l'ajuntament de Sóller per a «ajudar a la compra i restauració de l'edifici». Es tracta, per tant, d'una inversió a posteriori, ja que el museu, propietat de la Fundació Tren de l'Art, va obrir les seves portes el passat mes d'agost.

La partida es lliurarà en quatre anualitats de 150.000 euros cadascuna al consistori. Aquest la lliurarà posteriorment al patronat del centre artístic, del que forma part.

Pere Sampol va presentar esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per a inversió cultural en Balears per valor de 28 milions d'euros. Finalment s'han aconseguit incloure 1,6 milions, enre d'ells els 600.000 euros per a Sóller. La gestió de Pere Sampol aconseguint la inclusió d'aquests projectes (també s'ha aconseguit incloure un milió per al castell d'Alaró i d'altres projectes per Menorca) en els pressupostos generals ha estat molt ben rebuda tant per l'Ajuntament com per la fundació Tren de l'Art ja que Can Prunera rep així una partida a posteriori destinada a l'immoble.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.