Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Prunera ha acollit les Jornades d'Estudis Locals

Els organitzadors han llegit avui un manifest de protesta contra les poítiques culturals, educatives i territorials del Govern

204
Un nombrós públic ha assistit als dos dies de comunicacions.

Més de 50 investigadors s'han donat cita durant dos dies al museu modernista Can Prunera de Sóller per participar en la VIII edició de les Jornades d'Estudis Locals a les que enguany s'han presentat 24 comunicacions sobre totes les àrees del coneixement referides al Vall de Sóller i Fornalutx.

Les sessions , obertes a tot el públic , es van iniciar divendres a la tarda amb comunicacions sobre història , arqueologia i patrimoni . L'investigador Josep Antoni Morell i , en representació de l'Ajuntament , la regidora Andrea Pomar ( PP ) , van inaugurar oficialment l'esdeveniment amb unes paraules de benvinguda . Posteriorment , el professor de la UIB , Antoni Marimon va pronunciar la conferència inaugural que va tractar sobre el republicanisme i el maurisme a Sóller.

Avui dissabte s'ha celebrat la segona tanda de sessions amb aportacions sobre medi ambient , territori , societat i educació , entre d'altres temes.

Protesta
Durant l'acte els membres del Grup de Recerca i Estudis Sollerics ( GRES ) , organitzadors de les jornades , van llegir un manifest per expressar la seva « protesta , preocupació i indignació pels continus atacs que perpetra el Govern contra la nostra llengua , l'educació , el nostre paisatge , la cultura en general i els drets democràtics que tant ha costat aconseguir » . Els membres del GRES han demanat la derogació del TIL i de la Llei de Funció Pública així com la « retirada» de la Llei de Símbols.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Moncaira, fa mes de 10 anys

Pens enviar.ls kiudelmestre MODESTOde Fornalutx.Enhorabona pelmanifest. Dir queles 4 barres norepresenten aMalllorcaamesd'una bajanada é una mentidota,

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente