Dissabte i diumenge es va celebrar al Port la segona edició de la Fira de la mar de Tramuntana, organitzada conjuntament el Consell de Mallorca, a través del consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, i l’Ajuntament de Sóller.
En aquesta ocasió el Consell de Mallorca s'havia proposat que l’objectiu d’enguany era consolidar aquesta fira al calendari de fires de Mallorca, després de la participació satisfactòria que va tenir l’any passat. Aquestes perspectives es van assolir sobradament ja que tant el dissabte com, sobretot, el diumenge, el públic va respondre a la convocatòria.
Els nombrosos asistents van guadir de bon temps, especialment el segon dia i d'una amplia oferta d'artesania , de tallers infantils i aquàtics, d’actuacions musicals, de contacontes, d’una visita guiada per conèixer la història del port (amb visita a la base naval inclosa) i d’un passeig amb barca per descobrir els elements paisatgístics més singulars des de la mar, entre d’altres actes.
La part que va ytenir més bona acollida va ser la fira gastronòmica, celebrada el diumenge matí i que comptà amb una gran quantitat de públic. En aqeusta edició hi han participat 14 restaurants, que oferiren les seves millors especialitats en cuina marinera.
L'objecte de la Fira de la mar és, segons Consell i Ajuntament, "acostar a la ciutadania els aspectes que varen fer de la Serra patrimoni de la Humanitat i la simbiosi entre la Serra i la mar"