Setmanari d'informació local - 138 anys

El concurs d'idees del Fefensora dispara l'interès de molts arquitectes

Gairebé mig centenar de persones, entre arquitectes, aparelladors i alguns constructors- van acudir divendres a la cita convocada per l’Ajuntament per mostrar el teatre Defensora als professionals que estiguin interessats en participar en el concurs d’idees que s’ha convocat per a la seva rehabilitació. L’elevada participació va sorprendre a l’equip tècnic que havia de dirigir la visita, format per dos arquitectes municipals i l’arxiver i documentalista del Consistori.

Alguns dels assistents van comentar que «la rehabilitació d’un edifici d’aquest tipus és sempre un gran atractiu per a un professional de l’arquitectura, no tant per guanyar diners sinó pel que representa per a una carrera».

El Col·legi d’Arquitectes de Balears ha difós el concurs d’idees entre els seus associats. Ahir hi havia molts joves professionals però tampoc faltaven arquitectes veterans ja autors de projectes similars.

Atractiu

El cap dels serveis tècnics de l’Ajuntament, Gabriel Buades, comentava que el concurs «està molt ben dotat». Cal recordar que l’autor o autors del projecte guanyador s’endurà un premi en metàl·lic de 8.000 euros (hi haurà 2.500 euros per al segon i el tercer). Però la «grossa» serà l’adjudicació del projecte d’execució al guanyador, per un import de 72.000 euros. L’Ajuntament ja té 500.000 euros del Govern per a les obres però destinarà recursos propis fins a un total de 1,5 milions, 600.000 en els pressuposts d’enguany i la resta en els de l’any que ve.

El batle, Jaume Servera va donar la benvinguda als futurs concursants, que van poder recórrer els amplis espais al costat dels tècnics municipals, realitzar fotos i mesuraments i fins i tot acudir a l’arxiu a estudiar documentació històrica de l’emblemàtic edifici. Tendran fins al 15 de desembre per fer les seves propostes.

Durant la visita es van visitar totes les dependències del casal que també hauran de ser objecte de rehabilitació. L’única condició que posa l’Ajuntament és que el projecte guanyador sigui realitzable amb el pressupost màxim que es preveu gastar i que es conservin i respectin els elements protegits.

Els arquitectes van poder valorar in situ les immenses possibilitats d’aquest espai que el poble aviat recuperarà per a l’ús públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.