El Museu Balear de Ciències Naturals va celebrar divendres, amb un gran acte institucional amb l’assistència de prop de 200 persones -entre d’elles representants d’entitats governamentals, polítiques i culturals- els seus 25 anys de funcionament com a entitat científica i cultural oberta al públic, a la recerca, a la divulgació i l’educació.
Amb aquest acte d’ahir el Museu -gestionat per l’Associació del mateix nom i amb el suport i participació de l’Ajuntament- va culminar els actes que ha vengut organitzant durant el darrer any per celebrar aquest assenyalat aniversari.
El director científic del Museu -Guillem Mateu Vicens- i el president de l’Associació Museu Balear de Ciències Naturals, Amador Estarellas, van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents. Tant Mateu com Estarellas explicaren els assoliments científics i culturals que s’han aconseguit durant aquest quart de segle d’existència, així com també les mancances encara a resoldre i el futur el museu i del patrimoni que conserva, entre d’ell les col·leccions científiques del geòleg Guillem Colom Casasnovas; del Paleontòleg Joan Bauzà Rullan; la col·lecció paleontològica de William Waldren i d’altres importants aplecs i documentació relacionats amb la Història Natural de les Balears.
El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la vice-presidenta del Govern Balear, Bel Busquets, no faltaren a la cita i expressaren el compromís de les seves respectives institucions de govern amb el museu i els seus objectius més immediats.
L’acte comptà també amb una nodrida representació política local encapçalada pel batle, Jaume Servera. També hi havia membres de l’oposició municipal i membres d’antigues corporacions municipals que en el seu moment van donar suport al projecte.
Socis, directius actuals i antics del museu, també hi foren presents, així com a representants de la Universitat Balear, Societat d’Història Natural, i Fundació Jardí Botànic, entre d’altres.
L’acte va ser aprofitat per presentar als assistents la remodelació de l’exposició permanent de Biodiversitat del museu, en la qual s’han remodelat alguns elements i s’han instal·lat noves vitrines i continguts.
El Museu ha dedicat una de les dues sales de l’exposició a Carmen Vergés, en agraïment a la «generosa aportació» que ha fet la seva família a aquesta remodelació museogràfica.
Els assistents també van poder contemplar un vídeo elaborat pel museu sobre aquests 25 anys d’activitats, un temps que l’han consolidat com una entitat científica i cultural ben coneguda, fins i tot a nivell internacional.