Setmanari d'informació local - 138 anys

Tímida reacció del Pacte a l'imminent trasllat de l'ambulància a Palma

El trasllat a Palma de la base l’ambulància que actualment està tot el dia a Sóller no sembla haver provocat cap reacció contundent de de l’Ajuntament a la vista de la tèbia resposta a una notícia que ha alarmat a la població i ha indignat a l’oposició.
La regidora de Sanitat, Maria Creu Ensenyat, ha admès sols el seu «malestar» i assegura que «no sabem res oficialment del trasllat de l’ambulància més enllà del que ha sortit publicat a premsa tot i que extra-oficialment ens consta que així està previst». Afirma que el gerent d’l’Ib-Salut, Julio Ferrer «me va donar la seva paraula de que aquest fet no es produiria però avui per avui no tenim cap confirmació ni en un sentit ni en l’altra».

La regidora afirmà dijous que «si demà» (per divendres) «no ens han dit res enviarem un ofici a la Conselleria exigint que no es mogui l’ambulància». Aquesta hauria estat en tot cas -si és que finalment es va fer aquest tràmit ja que no s'ha pogut confirmar- l’única resposta oficial per part de l’Ajuntament al problema que s’ha plantejat i que afectarà també de forma directa al Port i als municipis veïns de Deià i Fornalutx.

A més s’ha de recordar que fa uns mesos el Ple va aprovar per unanimitat una moció demanant una ambulància permanent 24 hores al día, ja que fins ara, tot i que el vehicle roman tota la nit a Sóller, els tècnics no cobrien les 24 hores. La resposta de la Conselleria de Patricia Gómez (PSOE) a aquesta petició ha estat just el contrari.
En el que sembla una decisió ja presa fa temps a esquenes dels interessos municipals, la comarca deixarà de tenir ambulància en base i qualsevol emergència suposarà el desplaçament del vehicle des de Ciutat.
Des de l’oposició Guanyem Sóller creu que el Govern «juga amb les necessitats bàsiques de Sóller i els altres pobles de la comarca». Susana Sina, portaveu municipal, espera una «reacció» de l’equip de Govern i dels Ajuntaments veïnats per exigir que no hi hagi trasllat.
Proposta per les Illes, Ciutadans i el Partit Popular també han llançat el crit al cel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.