Setmanari d'informació local - 138 anys

Alícia Ostos: «Cal normalitzar els pacients de coronavirus»

La sollerica és una dels quatre casos positius de Covid-19 a la Vall

42061

Salut ha notificat aquest dijous quatre casos actius de coronavirus a Sóller després de tres setmanes sense cap positiu. Des de l’inici de la pandèmia, a la Vall s’han registrat quinze casos dels quals 10 han estat donats d’alta, 4 estan en actiu i una persona morí.


Alícia Ostos és una de les solleriques que aquesta setmana ha donat positiu en Covid-19 i ha denunciat a les xarxes socials la situació en què s’ha trobat: «S’havien escampat molts de rumors falsos i hi havia molta alarma arran del meu positiu». Al text que ha publicat al seu Instagram demana la «normalització del coronavirus», ja que «és una patologia que pot patir tothom». A més, també fa referència a la perillositat dels asimptomàtics, ja que ella gràcies als símptomes va poder aturar el brot a temps: «De moment no he contagiat a ningú, tots els meus contactes estrets estan aïllats i compleixen el protocol».


Ostos és infermera a l’Hospital Son Llàtzer i creu que es va contagiar a la feina. Tot i que ella no està a la planta on hi ha els pacients de coronavirus, comenta que a la majoria dels hospitalitzats no els fan les proves de diagnòstic del virus -només quan ho indica el protocol- i per tant, no sap si el pacient que està atenent està contagiat o no. També assenyala que molts dels familiars que van a visitar als pacients no segueixen les mesures de prevenció i, d’aquesta manera, es multipliquen les possibilitats de contagi.


El passat dilluns va començar amb símptomes pel que va avisar als seus amics i familiars més propers. Dimarts es va fer la PCR i dimecres li donaven la notícia que era positiu: «Vaig sentir molta por d’haver contagiat a algú però no del que em pogués passar a mi». Durant la setmana ha evolucionat positivament però assegura que els primers dies va tenir pràcticament tots els símptomes. Destaca que tot i ser un tema molt delicat i pel qual s’ha de tenir respecte, i sobretot no crear alarma social.


Actualment hi ha 700 casos actius a l’arxipèlag i més de la meitat dels municipis tenen casos actius. Ostos incideix: «Hi ha hagut una relaxació en la presa de mesures preventives per part dels ciutadans, sobretot en l’àmbit familiar i d’amistat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.