Setmanari d'informació local - 138 anys

Avui vespre toca retrassar els rellotges una hora

Com a cada darrer dissabte del mes d'octubre des de 1973, avui a la matinada ens pertoca retrassar el rellotge una hora, per tant, quan siguin les 3 de la matinada guanyarem una hora i els rellotges hauràn de marcar les 2.

Aquest nou horari, que ens acompanyarà, si no hi ha novetats, fins el darrer dissabte del març de 2021 (dia 27), significa que durant l'hivern el sol sortirà més prest que com ho ha fet fins ara, però també fará fosca més aviat, en concret, demà diumenge sortirà el sol a les 7'10 h. i es posarà a les 17'56 h.

Tot això en ple debat dins l'Unió Europea per la conveniència o no d'eliminar aquests dos canvis d'hora cada any. Tot indica que els partidaris d'aquesta eliminació són majoria, però els estats membres no han trobat encara el suficient consens, tant per posarhi data com a l'hora d'establir els criteris per escollir en quin dels dos horaris es quedaria cada un dels països de l'Unió. Fins i tot dins Espanya mateix hi ha discrepàncies entres les regions ubicades més a l'est, com les Balears, que preferirien quedarse amb l'horari d'estiu, i les de més a l'oest que optarien pel d'hivern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.