Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor Margalida Magraner, poeta i consellera de 'Ultima Hora'

46573
Margalida Magraner en una imatge dels anys 80.

Margalida Magraner, que va ser administradora general del diari en llengua anglesa Majorca Daily Bulletin i consellera d'Ultima Hora S.A., ha mort avui divendres a Palma als 86 anys per una malaltia que se li ha complicat en poc temps.

Nascuda a Amiens el 1935 de pares 'sollerics' que regentaven uns magatzems de fruita a gran escala en aquesta ciutat de la Picardia francesa, va tornar amb els seus pares i la seva germana Maria Lluïsa a Mallorca durant la II Guerra Mundial. Mentre la seva germana gran es va decantar per les arts plàstiques -algunes de les seves obres són al Museu d'Art Modern de Barcelona o al Museu Espanyol d'Art Contemporani de Madrid-, Margalida va optar per les lletres.

Va publicar un únic llibre, Poemes en quatre temps (La Font de les Tortugues, 1958), amb il·lustracions de Pau Fornés. Jaume Vidal Alcover, un dels grans noms de les lletres catalanes, sempre va sostenir que estava destinada a ser una de les veus literàries més importants de la seva generació. De fet, una de les seves poesies apareix en el llibre 'El Vol de l'Alosa' que els poetes mallorquins van dedicar a Joan Miró el 1973, i que es va imprimir amb una litografia de l'artista a la Impremta Mossèn Alcover.

Però el seu vessant literari va quedar en un segon pla quan es va convertir en el decidit suport del seu marit, el periodista Pere A. Serra, al costat de qui va fundar la Impremta Atlante i el Majorca Daily Bulletin (1962). Margalida va dedicar totes les seves energies a consolidar aquells projectes que el 1974 desembocarien en la compra del paquet majoritari d'accions d'Ultima Hora.

Administradora general del Majorca Daily Bulletin, consellera de l'empresa editora d'Ultima Hora, la seva participació va ser decisiva en les dècades de 1980 i 1990 per a la creació del Grup Serra, companyia líder de comunicació a Balears. Aquesta vessant empresarial en cap cas li va fer perdre la sensibilitat per l'art en totes les seves facetes ni la discreció de la qual sempre va fer gala, que és pròpia de les persones realment intel·ligents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.