Setmanari d'informació local - 138 anys

El jutjat reclama a la Vila tota la documentació de l’edifici de la Fàbrica Nova

El batle, Carlos Simarro, demanà ajuda econòmica al Consell per fer efectiva l’expropiació de l’immoble

La presidenta visità Sóller dimecres per revisar les obres fetes a Bauzá i Rectoria. | Irene Cabrer

L’Ajuntament ha rebut aquesta setmana un requeriment per part del jutjat provincial d’expropiacions forçoses on insta a la Vila a presentar tota la informació que tenguin sobre la Fàbrica Nova. El requiriment arriba després que la propietat de la fàbrica hagui interposat una reclamació d’expropiació forçosa. Els amos de l’immoble havien valorat l’edifici en 4,5 milions d’euros, una quantitat que l’Ajuntament hauria d’assumir si es fitxàs aquest justipreu en favor de la propietat.


Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard, confirmà ahir que des de l’equip municipal havien iniciat els tràmits per conèixer la taxació de la fàbrica en el seu estat actual, però encara no tenen el resultat.


El requeriment del jutjat arriba just la mateixa setmana que el batle, Carlos Simarro, demanàs ajuda a la presidenta del Consell, Catalina Cladera, per adquirir la Fàbrica Nova. Simarro féu aquesta petició dimecres durant la visita de la presidenta insular al municipi.


En aques sentit, Cladera informà que comprar la Fàbrica Nova és un tema complicat «perquè només de la compra parlam de 4 milions d’euros i després s’ha de rehabilitar i convertir en museu» digué responent a la intenció de Simarro de convertir l’immoble en un museu tèxtil. Cladera fou clara i malgrat reconegué que era una «reclamació justa» assegurà que de moment no hi ha cap compromís per part del Consell per materialitzar-ho. Durant la visita, Simarro també reclamà un impuls per dotar Sóller d’aparcaments municipals per aconseguir que els vehicles tenguin un espai per estacionar i alliberin així els carrers per als peatons. De moment, el Consell invertirà 976.000 euros per realitzar millores municipals al municipi fins 2023.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.