Setmanari d'informació local - 138 anys

Irene Cabrer

Intercanvi de cases: una altra manera de viatjar
Sóller » Reportatges

Intercanvi de cases: una altra manera de viatjar

I. Cabrer
Avui en dia hi ha infinites modalitats que permeten viatjar a les persones per tot el món. Una de les formes que està agafant més força per passar les vacances els darrers anys també entre els sollerics és l’intercanvi de cases. Es tracta de deixar l’habitatge propi o una segona residència a canvi d’intercanviar uns dies a la casa d’un altre. La permuta funciona com a moneda de canvi, la qual cosa permet als interessats moure’s de manera més econòmica i més sostenible per tot el món i durant més temps que en un viatge tradicional.
SOLLER - L’Ajuntament reclama de nou una connexió directa entre Sóller i l’hospital Joan March.
Sóller » Local

El Govern denega la connexió de bus directa entre Sóller i l’Hospital Joan March

I. Cabrer
La direcció general de Mobilitat ha denegat les tres sol·licituds que Sóller reclamà en matèria de transport públic. El Govern ha respost la sol·licitud que envià el regidor que gestiona la mateixa àrea, Pep Porcel en la qual no concedeix a l’Ajuntament la connexió directa de bus amb l’Hospital Joan March. A la resposta, també s’exclou la petició de retornar la parada a l’interior del municipi i que conduïa fins a Fornalutx. En darrer terme, també ha denegat la dotació d’un bus públic que funcioni més enllà de les dotze de la nit i que permetria als joves tornar de Palma amb el TIB.
SOLLER - FIESTAS POPULARES - La tradició dels cossiers pioners en ballar a Sóller: passat, present i... futur?.
Radiografia dâ
Sóller » Societat i Cultura

Tres entitats recuperen els Cossiers i els Cavallets

I. Cabrer
Sóller recupera el ball dels Cossiers i els Cavallets. Tres entitats folklòriques molt representatives de la Vall -Aires Sollerics; Estol de Tramuntana i els Xeremiers de Sóller- han rescatat part d’aquesta tradició celebrada a la localitat ja el 1 544 i que en altres indrets de Mallorca encara perdura i que es basa en tenir un grup de cossiers i un de cavallets.
Els comerços del carrer de sa Lluna demanen més control del trànsit
Sóller » Local

Els comerços del carrer de sa Lluna demanen més control del trànsit

I. Cabrer
Els comerciants del carrer de sa Lluna demanen de nou més control en l’accés de vehicles en aquesta via. Si bé reconeixen que l’Ajuntament ha fet esforços per limitar el pas de cotxes en el principal carrer comercial de Sóller, l’augment de visitants al municipi i l’increment de repartidors procedents de plataformes online fa que l’accés per aquest carrer s’hagi descontrolat.
Les peticions per ajuda d’atenció psicològica s’incrementen un 20 %
Sóller » Local

Les peticions per ajuda d’atenció psicològica s’incrementen un 20 %

I. Cabrer
El servei de suport psicosocial que ofereix el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament ha augmentat considerablement la seva feina. Durant el 2023, un total de 79 persones de totes les edats demanaren atenció psicològica a través d’aquest recurs públic, la qual cosa significa un increment de gairebé el 20% respecte del 2022 en què les persones ateses foren 64.