Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila traslladarà al Consell la petició de comprar la Fàbrica Nova

El PP presentarà una moció al ple municipal i al ple del Consell perquè se’n faci càrrec

L’edifici fou declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) l’any 2018. | Lluc Garcia

Nou capítol sobre la Fàbrica Nova. Des que la propietat reclamà a l’Ajuntament una expropiació forçosa per a l’immoble, ara és el batle, Carlos Simarro, i el seu partit qui mou fitxa. Per això demanarà al Consell que compri l’antic edifci fabril. Aquesta petició es presentarà com una moció per part del Partit Popular tant al proper ple municipal com al plenari del Consell amb la intenció «que la institució insular se’n faci càrrec» explicà el batle.
L’edifici fou declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) l’any 2018 i el Pla General vigent declara l’ús de l’edifici com «equipament cultural». Per la qual cosa, Simarro vol que «el Consell compri la fàbrica i que la recuperi com a museu i la incorpori al seu patrimoni, tal com feu amb la gestió del Museu de la Mar», perquè «si ho hem d’assumir nosaltres ara mateix no tenim garantia de donar-li continuïtat».


No és la primera vegada que el batle expressa aquesta idea. De fet així ho traslladà al mes d’abril quan la presidenta del Consell, Catalina Cladera, visità Sóller per conèixer l’estat de les obres fetes al carrer Bauzá i Rectora procedents de fons de la institució insular. En aquella trobada el batle explicà que la propietat de la Fàbrica Nova sol·licità l’expropiació forçosa de l’immoble per 4,5 milions d’euros, una quantiat «massa elevada», segons Simarro per «fer-se’n càrrec el propi Ajuntament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.