Setmanari d'informació local - 138 anys

Més reclama al batle que es retracti i col·loqui les pedres de la memòria

46879
El projecte Stolpersteine s’inicià a Almenya. | J. MOREY

Les declaracions fetes la setmana passada pel batle, Carlos Simarro, respecte d’aparcar el projecte d’instal·lació de les pedres de la memòria ha fet reaccionar Més per Sóller. Aquesta formació reclama a Simarro que es retracti de les seves paraules perquè «menyspreen les víctimes del nazime». Així, el principal partit de l’oposició titlla les declaracions del batle «d’autèntica banalització de la restitució de la memòria històricai», a més de ser «un menyspreu a la iniciativa de l’artista Günter Demnig».


Més assegura que les paraules del batle «exhibeixen cinisme i aporten una excusa i un argument que res tenen a veure amb el projecte». I afirmen que l’actual equip de govern «no ha mostrat cap interès» davant el record d’aquestes tres víctimes solleriques. Per això, demanen al batle que com a representant dels sollerics es retracti i que l’equip de govern format per PP-Pi-Aguiló «trebali conjuntament amb els grups de l’oposció per cercar una ubicació adient». Asseguren que el seu partit «quan hem governat hem tractat la memòria històrica com pertoca» i mantenen que ho continuaran fent quan «tornem a governar».


Val a dir que Unides-Podem també ha criticat aquesta decisió i ha titllat la darrera acció de govern «de vergonyosa i que xoca frontalment amb els principis més elementals de la convivència i la memòria democràtica», fent referència sobretot a la posició del batle i de regidor de Patrimoni, Jaume Bestard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.