Setmanari d'informació local - 138 anys

Aqualia regularitza les connexions a la xarxa de clavegueram

La situació afecta a mig centenar de persones que no pagaven per un servei que és obligatori des de 2013

46979
La connexió a la xarxa és obligatòria des de fa 8 anys. | R.L.

L’empresa encarregada de gestionar el servei d’aigua municipal a Sóller,Aqualia, ha demanat la regularització del servei de clavegueram a una sèrie d’habitatges que no estaven connectats a la xarxa pública, quan la llei disposa que és obligatori des de 2013.


Tot i això, en algunes de les vivendes es detectà que usen la xarxa de clavagueram però que l’empresa no té cap certificat de la connexió. Per aquest motiu ha enviat una carta a mig centenar d’afectats per tal que presentin el justificant de pagament de la connexió a les aigües residuals.


De moment Aqualia ha avisat als afectas que hauran de pagar pel servei de connexió a partir d’ara. «En cap cas se li reclamarà pagar tots els anys que no ho ha fet», asseguran. En el cas d’aquells contractes que es feren amb anterioritat a l’arribada d’aquesta empresa, Aqualia ha informat que «s’haurà de consultar amb l’Ajuntament per comprovar quin any es pagà la connexió a la xarxa de clavegueram». De fet, alguns dels afectats ja han sol·licitat al registre del Consistori un resguard de la connexió del seu habitatge a la xarxa pública, ja que algunes d’elles disposen d’una connexió de més de quaranta anys i no disposen de cap justificant que acrediti el contracte amb el servei d’aigües residuals, abans gestionat pel propi Ajuntament.


Segons ha informat l’empresa, quan l’Ajuntament aprovà definitivament les noves tarifes el 2013 «les finques del municipi que tenguin façanes a carrers, places o vies públiques en què existeix clavegueram, i la distància no exedexi dels trenta metres, s’haurà de liquidar la tarifa encara que els interessats no procedeixin a efectuar la connexió a la xarxa». Algunes d’elles no ho feren, per això ara es regularitzen els contractes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.