Setmanari d'informació local - 138 anys

La custòdia d’animals abandonats està en mans de particulars

El col·lectiu Cans i Moixos Sóller es troba sense recursos ni econòmics ni físics per controlar l’augment de colònies de felins al municipi

A dia d’avui la voluntària té una trentena de moixos a ca seva. | Aina Borràs

La manca de preocupació municipal deixa la custòdia dels animals abandonats en mans dels particulars. L’ordenança municipal que regula les activitats relacionades amb els animals domèstics estableix que és l’Ajuntament l’entitat responsable de recollir, custodiar i esterilitzar els animals vagabunds o abandonats pels seus propietaris, però a la pràctica no és així.


El col·lectiu Cans i Moixos Sóller és, a dia d’avui, l’entitat que s’encarrega de la majoria d’aquestes labors que, tal com indica l’ordenança municipal, corresponen a l’Ajuntament. Antònia Vivas és una de les integrants del col·lectiu i explica que després de set anys dedicant-se voluntàriament a aquesta feina, «l’única solució efectiva és conscienciar la població». Vivas comenta que el problema és que «la gent no esterilitza els seus moixos perquè ignoren la gran quantitat de felins que hi ha al carrer».


A més, «un gran percentatge dels moixos urbans provenen de camades no desitjades que són abandonades i molts d’ells moren esclafats, de fam o per malalties», apunta Vivas.
A més de la conscienciació social, una de les vies per solucionar el problema i que ja es du a terme a molts de municipis és la creació de colònies esterilitzades de felins, una pràctica pròpia d’una societat que «es preocupa del benestar animal i evita el sacrifici massiu d’aquests», consideren els voluntaris de Cans i Moixos Sóller.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.