Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 620 persones esperen amarrament

La llista d’espera al Port de Sóller és la més llarga de tot Mallorca, després de Pollença i la Colònia de Sant Jordi, amb sol·licitants d’ençà de l’any 2000, és a dir 21 anys esperant

Sóller compta amb 465 amarraments base. | Aina Borràs

Aconseguir amarrament base a Sóller és tota una odissea. El Port compta amb un total de 465 llocs per amarrar embarcacions permanentment que, a més d’estar actualment tots ocupats, tenen una llista d’espera de 625 persones interessades en adquirir una plaça.
Els primers sol·licitants són de l’any 2000, és a dir, hi ha ciutadans que fa 21 anys que esperen amarrament base a Sóller i encara no l’han aconseguit per mor de l’alta demanda en les instal·lacions portuàries. Mentrestant, la gent que no aconsegueix amarrament té l’opció de dur l’embarcació a un altre port, de fondejar enmig de la badia o bé de custodiar l’embarcació a terra i llançar-la amb un remolc per la rampa de varada cada vegada que vulgui sortir.


És per aquesta manca d’amarraments lliures que el mirall d’aigua de la badia de Sóller està estibat d’embarcacions fondejades, sobretot durant els mesos d’estiu. La regulació per al fondeig és gairebé nul·la, ja que mentre no afecti la posidònia totes les embarcacions que vulguin i que considerin que tenen espai poden tirar l’àncora a la mar i romandre fondejats a Sóller durant el temps que desitgin. Les queixes veïnals i també la sensibilització de la ciutadania ha augmentat la demanda municipal de regular el fondeig amb la finalitat de controlar el número d’embarcacions i reduir els danys que genera aquesta activitat al medi submarí.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.