Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fiscalia arxiva la investigació dels 1.500 expedients d’obres

Segons l’informe remès dilluns a l’Ajuntament no es veuen «indicis de delicte»

Després de més de dos mesos d’investigació, la Fiscalia de les Illes Balears ha remès un ofici a l’Ajuntament de Sóller anunciant que arxiva la investigació dels 1.500 expedients d’obres que s’havien acumulat al departament des de 1987. Així, segons l’informe de Fiscalia no veu indicis de delicte, per la qual cosa s’ha decretat l’arxiu de la investigació.
El llistat d’expedients incloïa documentació generada entre els anys 1987 i 2016 que estava repartida en despatxos i armaris de l’Ajuntament. Alguns d’aquests expedients, segons explicà en el seu moment el regidor d’Urbanisme i Obres, Jaume Bestard, «no formaven part del registre d’expedients de la Vila, fins i tot, alguns estaven classificats com a infracció urbanística». D’altres, en canvi, ja havien caducat.


Per aquest motiu, en veure la publicació d’aquesta notícia en aquest setmanari i a Ultima Hora, la Fiscalia de la comunitat autònoma sol·licità a l’Ajuntament de Sóller la documentació relativa a aquests expedients, cas que aquesta setmana ha quedat arxivat.
El regidor, Jaume Bestard, es mostrà molt satisfet quan conegué la postura de Fiscalia respecte d’aquest tema. A més, el regidor explicà que aquesta resolució dels fets «demostra que s’ha actuat com toca des del Consistori», però per contra «denota que hi ha una manca de personal al departament». Així i tot, afirmà que «continuam fent feina per ser més resolutius».


Per la seva banda, el batle Carlos Simarro, es mostrà també satisfet per la notícia i donà «l’enhorabona als serveis jurídics municipals per la seva feina». Així mateix, Simarro afirmà que «és evident que l’Ajuntament pot cometre errors però estava tranquil perquè no es cometen il·legalitats sinó que l’Ajuntament funciona de manera honrada», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.