Setmanari d'informació local - 138 anys

Urbanisme projecta un aparcament a Cetre de dues plantes i 402 places

Simarro i Bestard presentaren dimarts l’avantprojecte, que tendrà un cost de 3,5 milions¬

47093

La Vila finalitza l’avantprojecte del futur aparcament de Cetre. El batle, Carlos Simarro, va presentar dimarts l’avantprojecte del futur pàrquing municipal del carrer Cetre, una iniciativa que té com a objectiu principal ajudar a solucionar els greus problemes d’aparcament que hi ha en el municipi.

La infraestructura constarà d’un edifici de dues plantes que tendrà una capacitat total per a 402 cotxes, 252 places més que les que té l’actual aparcament. En un primer moment es preveia que l’aparcament fos de tres plantes, però s’ha reduït a dues per tal que el projecte creï menys impacte visual.

Segons Simarro, que a la presentació va estar acompanyat pel regidor d’Obres i Urbanisme, Jaume Bestard, «aquest aparcament suposa el principi del final dels problemes de mobilitat que hi ha a Sóller».

Finançament

El cost de la nova infraestructura serà de 3,5 milions d’euros als quals se’ls hi ha d’afegir altres 198.000 euros per a la redacció del projecte d’execució i direcció d’obra. Per la qual cosa el cost final apujarà a gairebé 3,7 milions.

Simarro explicà que «encara no se sap amb quins doblers es finançarà aquest projecte» i assegurà que «els Serveis Econòmics el tenen en estudi». En tot cas es preveu la possibilitat d’executar l’obra en dues fases i en aquest cas el batle assegura que «la primera s’iniciarà abans de final d’aquest mateix any».

La coberta de l’edifici serà de plaques solars que abastiran d’energia l’aparcament i s’edificarà amb mòduls prefabricats. A més, l’avantprojecte preveu reservar deu places per a persones amb mobilitat reduïda i vuit per a cotxes elèctrics. Aquests estacionaments concrets s’ubicaran a l’entrada de l’aparcament. No es preveu, de moment, que es puguin llogar places a particulars, una possibilitat que sí que ofereixen altres pàrquings municipals.

El batle es va mostrar molt satisfet amb aquest projecte que segons ell, «serà totalment municipal, ja que el gestionarà l’empresa municipal de serveis, Sóller 2010». Aquest model de construcció i gestió és diferent al plantejat en una instal·lació similar que el mateix consistori va preveure per al Port de Sóller, que es volia finançar mitjançant un contracte d’obra i concessió, amb la redacció del projecte i construcció a càrrec de l’empresa adjudicatària.

En el cas del nou aparcament de Cetre s’ha optat per la construcció i gestió municipals segons el plantejament tècnic, ja molt detallat, elaborat pels serveis d’Obres i Urbanisme de la regidoria que dirigeix Bestard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.